Acasă Clubul de lectură „Să citim împreună!” Să citim împreună „Pulbere de stele” (30 martie 2017)

Să citim împreună „Pulbere de stele” (30 martie 2017)

59
0

Joi, 30 martie 2017, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași a fost inaugurat Clubul de lectură „Să citim împreună!”, rod al unui parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și Inspectoratul Școlar Județean Iași.

În deschiderea manifestării, Bogdan-Mihai Mandache, redactor la editura Bibliotecii, a expus punctul de vedere al organizatorilor, creionând rolul lecturii în formarea intelectuală și proiectele de lectură inițiate de bibliotecă pe această temă.

Invitatul permanent al clubului de lectură, Conf. univ. dr. Emanuela Ilie, de la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, inițiatorul și coordonatorul general al proiectului, a prezentat formula de lucru și mizele pe termen lung.

În continuare, prof. dr. Mihaela Doboş, de la Colegiul „C. Negruzzi”, a preluat rolul de moderator, invitând participanţii – peste 50 de elevi gimnazişti de la mai multe colegii şi licee din Iaşi (Colegiul „C. Negruzzi”, Colegiul Naţional, Colegiul „E. Racoviţă”, Colegiul de Informatică „Gr. Moisil”,  Liceul „V. Alecsandri”) – să dezbată pe marginea romanului Pulbere de stele, de Neil Gaiman. Timp de o oră şi jumătate, stimulaţi de metodologia interactivă aleasă (diferite forme de dezbatere şi jocuri de simulare potrivite vârstei), entuziaştii membri ai noului club de lectură s-au întrecut în lansarea de ipoteze analitice şi perspective inedite asupra ficţiunii propuse. A fost un dialog în care elevii au arătat nu numai buna cunoaștere a cărții, ci și bucuria lecturii, abordând cu curaj, fără inhibiții, temele romanului lui Neil Gaiman.

La finalul întâlnirii a fost stabilită următoarea temă de dezbatere: romanul Copacul minciunilor, de Frances Hardinge, pe care membrii clubului de lectură îl vor citi până la începutul lui mai.

La eveniment au mai luat parte prof. dr. Gabriela Petrache (Colegiul Naţional), prof. Daniela Zaharia (Colegiul de Informatică „Gr. Moisil”) şi prof. Ruxandra Nechifor (Liceul „V. Alecsandri”).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here