Acasă Sediul central Prietenie pe o sfoară, ediția a XI-a – întâlnire interactivă

Prietenie pe o sfoară, ediția a XI-a – întâlnire interactivă

42
0

Joi, 18 mai 2023,  la Biblioteca Județeană  „Gh.Asachiˮ Iași – Biroul Împrumut pentru copii, am primit o vizită prietenoasă, a elevilor clasei a II-a de la Școala Gimnazială „George Călinescuˮ Iași, însoțiți de doamna Ana Maria Pînzaru, prof.înv.primar.

Unul din obiectivele întâlnirii a fost prezentarea proiectului „Prietenie pe o sfoară”, care în acest an a ajuns la ediția cu numărul XI.

Subiectul literar propus de colegii bibliotecari de la Biblioteca Județeană “George Barițiu” Brașov – inițiatorii proiectului, este scriitoarea Johanna Spyri și romanul său pentru copii “Heidi, fetița munților”.

Prezentarea în Power Point a adus multe informații iar copiii au completat-o dovedind astfel că o parte cunoșteau povestea.

Scriitoarea de origine elvețiană e foarte apreciată în țara sa natală astfel că pe o monedă apare chipul ei, iar în Zurich, în “Casa Școlii Vechi” se află muzeul care-i poartă numele.

Romanul pentru copii “Heidi, fetița munților” a fost tradus în peste 55 de limbi și impresionează mereu datorită poveștii emoționante, a descrierilor peisajelor minunate din Alpi și întâmplărilor hazlii descrise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here