Acasă Sediul central „Om, mediu, alimentație, sănătate” – Ziua Biodiversității 22 mai 2021: „Suntem parte...

„Om, mediu, alimentație, sănătate” – Ziua Biodiversității 22 mai 2021: „Suntem parte a soluției #PentruNatură”

74
0

Webinar

 Vineri, 21 mai 2021, de la ora 11.00, Biblioteca  Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, SC APAVITAL SA Iași, Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iaşi, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iaşi și Asociația „Idei Pentru Mileniul III” invită elevii claselor de profil să participe la o nouă activitate: „Om, mediu, alimentație, sănătate”.

Ziua Biodiversității 22 mai 2021 este sărbătorită sub sloganul: „Suntem parte a soluției #PentruNatură”.

Convenția pentru Biodiversitate a ales acest enunț dorind ca el să continue spiritul acțiunilor create anul trecut sub tema generală „Soluțiile noastre sunt în natură”. Se dorește menținerea trează în conștiința tuturor, că biodiversitatea rămâne răspunsul la mai multe provocări de dezvoltare durabilă. Întotdeauna soluțiile bazate pe resursele naturale vor rezolva mult mai facil problemele de climă, sănătate, securitatea alimentară, a apei și mijloace de trai durabile, biodiversitatea fiind temelia pe care putem reconstrui un viitor mai bun.

În acest context și pentru a descifra problematica unor subiecte ca: efectul deșeurilor asupra biodiversității și naturii, importanța biodiversității asupra sănătății omului și putem separa omul de natură / biodiversitate?, elevii celor patru licee participante și studenții de la TU Iași, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, alături de profesori, consilieri, bibliografi vor prezenta opiniile lor prin comunicări și dezbateri. Întâlnirea va avea loc online pe platforma Zoom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here