Acasă Prevenirea victimizării persoanelor vârstnice O nouă activitate în cadrul proiectului „Prevenirea victimizării persoanelor vârstnice”

O nouă activitate în cadrul proiectului „Prevenirea victimizării persoanelor vârstnice”

21
0

 

Miercuri, 21 decembrie 2016, ora 11,00 Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă invită la o activitate inedită în preajma sărbătorilor de iarnă în cadrul proiectului „Prevenirea victimizării persoanelor vârstnice” adresat seniorilor de pe raza cartierului Tătărași.

Proiectul se derulează în parteneriat cu polițiștii de proximitate din cadrul Secţia 4 Poliţie Iaşi – Poliția Municipiului Iași (Inspectoratul de Poliție Județean Iași) alături de  ceilalți parteneri (Universitatea „Al. I. Cuza” Iași-Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Asociația E-team Psychology, Direcția de Asistență Comunitară Iași, Școala Gimnazială „Gh. I. Brătianu” Iași, Grădinița și Școala Primară „Atelier”).

Evenimentul din 21 decembrie continuă seria activităţilor de pregătire anti-victimală din cadrul proiectului “Prevenirea victimizării persoanelor vârstnice” inițiat de polițiștii de proximitate din cadrul Secţia 4 Poliţie Iaşi, ce are ca scop principal creşterea gradului de informare a persoanelor vârstnice cu privire la modul de relaţionare cu persoanele străine şi la creşterea gradului de siguranţă personală a acestora atunci când sunt la domiciliu sau în spaţiile publice.

Vă așteptăm la Grădiniţa şi Şcoala Primară Atelier Iaşi la o activitate de informare şi întrajutorare la care vor participa persoane în vârstă care domiciliază în zona Tătăraşi. În cadrul acestui eveniment poliţiştii vor transmite mesaje în scopul prevenirii  înşelăciunilor prin metoda “accidentul” şi a furturilor. După prezentarea acestui set de informații privind metodele preventive vom expune și mijloace alternative pentru petrecerea timpului liber alături de bogăția cunoștințelor din cărți. De asemenea, elevii şi cadrele didactice din cadrul Şcolii Gimnaziale “Gh. I . Brătianu” Iaşi şi ai Grădiniţei şi Şcolii Primare Atelier Iaşi vor prezenta un program artistic cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Elevii celor două unităţi de învăţământ şi părinţii acestora vor oferi cadouri vârstnicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here