Acasă Filiala „Ion Creangă” Lectură, bucurie și prietenie la bibliotecă! – Povestea Cuvintelor Dispărute

Lectură, bucurie și prietenie la bibliotecă! – Povestea Cuvintelor Dispărute

94
0

18 August 2023, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi a desfășurat o întâlnire cu copiii a Poveștii Cuvintelor Dispărute: Prietenie, Dăruire, Empatie, Altruism din cadrul proiectului: Lectură, bucurie și prietenie la bibliotecă! Am abordat alte surprize ale vocabularului limbii române, ale lecturii și ale filmului propus de colegii din Filiala “Ion Creangă”.

Partenerii din acest proiect sunt: Școala Primară Euro Kid Iași și Școala Gimnazială „Dimitrie A. Sturdza” Iași împreună cu profesor Mihaela Dîmbu; prof. Roxana Nopârcă, prof. Adelina Asaftei, prof. Oana Rusu de la Școala Primară Euro Kid Iași și publicul-cititor al bibliotecii.

Discutând cu cei prezenți pe marginea cărții: „Pachetul roșu” de Linda Wolfsgruber & Gino Alberti am ajuns la o idee comună: oare ce aduce mai multă bucurie – a da sau a primi cadouri? Probabil că cei mai mulți copii vor alege să primească cadouri, cum este și normal, dar satisfacția de a dărui și de face pe altcineva fericit este infinit mai mulțumitoare, inundând inima celui ce dăruiește cu milioane de firicele de încântare. Linda Wolfsgruber se ocupă de textul volumului, iar Gino Alberti semnează ilustrațiile încântătoare, aducând în casele cititorilor o poveste blândă și sinceră ce ne reamintește despre cât de frumos este să dăruim. Fie că face parte din familie, e doar un vecin sau o cunoștință, omul trebuie din când în când să se oprească din treburile zilnice și să se gândească și la ceilalți, cartea inspirând astfel compasiune și grijă, calități ce ajută la creșterea unor adulți responsabili, cu inima blândă.

Înmânarea de către profesor Mihaela Dîmbu tuturor celor prezenți a semnului de carte special conceput pentru activitate, explorarea cărților din filială alături de eliberarea permiselor de bibliotecă și împrumutul cărților preferate au fost minutele de final alocate acestei întâlniri educaționale cu specific de vacanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here