Acasă Filiala „Ion Creangă” Inimă Eminesciană

Inimă Eminesciană

54
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în colaborare cu Asociația Culturală Moldavia Iași organizează miercuri, 15 ianuarie 2020, de la ora 18,00, la Filiala „Ion Creangă” (Bd. Socola nr. 134, Casa Sindicatelor Iași), manifestarea culturală: „Inimă Eminesciană”, dedicată împlinirii a 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

Anii ce trec sunt un pretext al uitării momentelor dificile, al provocărilor pe care dintr-un motiv sau altul nu le-am putut depăși, dar uităm adesea că tocmai suferința și melancolia constituie izvorul nesecat al creației. Acest lucru l-a demonstrat de-a lungul vieții Luceafărul literaturii românești, Mihai Eminescu. Arta sa poetică este dovada incontestabilă a transpunerii deznădejdii într-o altă dimensiune, înălțătoare pentru suflet și minte.
În program:

  • viața și opera lui Mihai Eminescu;
  • recital de poezie (membrii Asociației Moldavia își transpun propriile creații literare drept omagiu marelui poet român);
  • concursuri și muzică: Joc de interpretare a poeziilor / Joc de kahoot, care va avea ulterior și premii pentru câștigători.

 

Vă invităm să transcedem împreună spre acest univers al liricii eminesciene!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here