Acasă Filiala „Ion Creangă” Final: Vară de Poveste cu Veselica (ediția a II-a)

Final: Vară de Poveste cu Veselica (ediția a II-a)

56
0

În 21 august 2023, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a derulat o ultimă reprezentație de vacanță a teatrului de păpuși la Clubul Poveștilor Distractive: Vară de Poveste cu Veselica (ediția a II-a) în Filiala „Ion Creangă”.

Actrița-păpușar amator, Irina Olariu de la Teatrul de Păpuși Veselica a știut ca-ntotdeauna să ne cuprindă în povestea „Vrăjitorul din Oz” și să ne încânte inima cu păpușile create special, cu vocea, cântul și mișcarea scenică pe fiecare din cei prezenți.

Publicul-cititor format copii doritori și talentați, părinți și bunici au participat cu dorința maximă de a fi fiecare un personaj și să dețină o păpușă. Povestea delicioasă pentru copii scrisă de autorul Lyman Frank Baum a fost aventura perfectă la final de vacanță.

Despre impactul cultural al cărții lui Baum, „The Wonderful Wizard of Oz” (Minunatul vrăjitor din Oz) s-a spus că este cea mai bună și iubită carte din America, prima carte americană din genul fantastic care a devenit cea mai citită carte pentru copii, în ciuda multor amănunte care țin de specificul lumii americane. La Biblioteca Congresului Statelor Unite, filmul a fost ales pentru a fi păstrat în Registrul Filmelor Naționale, pe considerentul „semnificației culturale” deosebite.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here