Acasă Filiala „Mihail Sadoveanu” Ziua Filialei „MIHAIL SADOVEANU”: Narație, ficțiune și istorie în opera lui Mihail...

Ziua Filialei „MIHAIL SADOVEANU”: Narație, ficțiune și istorie în opera lui Mihail Sadoveanu

80
0

Marți, 5 noiembrie 2019, îl aniversăm pe Mihail Sadoveanu, personalitate a literaturii române, scriitor de tip „arhaic”, atras de „epopeic, mitic și tragic”.

Începând cu ora 10:00 ne vom deplasa la Grădinița cu Program Prelungit nr.16 unde vom fi întâmpinați de cei mici și de doamnele educatoare. Copiii se vor întâlni cu poveștile și personajele îndrăgite de ei, precum Lizuca, Făt-Frumos Măzărean, Ianoș Năzdrăvan.

La ora 14.00 sunt așteptați la filială elevii claselor IX-XI, de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, împreună cu profesorii coordonatori și doamna bibliotecară.

Vom evidenția universul artistic sadovenian, originalitatea operei sale, dată de capacitatea scriitorului de a se contopi cu lumea evocată. Fie că este vorba de natură, lumea satului, a târgurilor de provincie sau aspecte ale istoriei, opera sa devine un spațiu al narației, ficțiunii și istoriei. Cele mai reprezentative opere vor fi prezentate în expoziția de carte intitulată Pe urmele lui Sadoveanu – istorie, locuri și amintiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here