Acasă Filiala „Mihail Sadoveanu” Proiect: „Iași – oraș policentric” (2-3 noiembrie 2019)

Proiect: „Iași – oraș policentric” (2-3 noiembrie 2019)

33
0

Proiect: Iași – oraș policentric
Programul: Iași – Capitala Tineretului din România 2019 – 2020

În zilele de 2 și 3 noiembrie 2019 s-a desfășurat al doilea eveniment, în cartierul Alexandru cel Bun, unde Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași prin Filiala „Mihail Sadoveanu” a fost prezentă alături de ceilalți parteneri la inițiativa Federației Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași (FONTIS), în echipa proiectului: Iași – oraș policentric, sub egida Programului Iași – Capitala Tineretului din România 2019 – 2020.

„Tinerii își petrec o bună parte din timp în centrul orașului sau în zonele atractive din oraș, însă cartierele Iașului ascund povești ce merită cunoscute și resurse lăsate într-o stare latentă. Credem că un spațiu revitalizat crează o comunitate ce se identifică cu spațiul în care există zi de zi. Astfel, ne propunem revitalizarea urbană a cartierelor ieșene, după chipul și asemănarea locuitorilor săi.”

Biblioteca Județeană Iași prin intermediul Filialei „Mihail Sadoveanu” a prezentat o serie de modalități de petrecere a timpului liber dedicate comunității ieșene cu implicarea tinerilor-beneficiari ai proiectului și a publicului-cititor al bibliotecii, prezentând oferta cultural-educativă a bibliotecii, diseminând pliantele bibliotecii și alte materiale promoționale precum și eliberare permise de acces în bibliotecă.

Scopul proiectului „laşi – oraş policentric” constă în creşterea gradului de conştientizare şi implicare în rândul tinerilor cu privire la aspectele cultural istorice din spațiile urbane în care locuiesc printr-o campanie de branding a cartierelor.
Mai multe detalii despre proiect și amplasamentele propuse (care nu sunt definitive) găsiți AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here