Acasă Filiala „Ion Creangă” Teatru de Păpuși VESELICA: „Veronica și traista fermecată”

Teatru de Păpuși VESELICA: „Veronica și traista fermecată”

31
0

Vineri, 30 iulie 2021, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Asociația Club Kiwanis Iași Team coordonată de președinte, Evelin Nicoleta Stratica și Clubul ”Tineri de Succes” Iași, co-fondator, Irina Olariu, a fost organizatorul unei reprezentații de teatru de păpuși, la Filiala „Ion Creangă”.

Oricine iubește teatrul, cartea, păpușile și veselia a fost prezent să vadă Teatrul de Păpuși VESELICA: „Veronica și traista fermecată”. O poveste frumoasă pentru toate vârstele. Pentru cei mici, ca și noutate prin punere în scena teatrală, pentru cei mari, cu dragă aducere aminte a filmului din copilărie.

Titlul filmul muzical românesc „Veronica” datează din 1973, regizat de Elisabeta Bostan; Veronica este o fetiță zvăpăiată care trăiește într-un cămin de copii. Când împlinește vârsta de 5 ani, Zâna cea bună îi dăruiește o traistă fermecată, care-i poate îndeplini orice dorință. Există o condiție: stăpăna ei trebuie să fie cuminte, darnică și prietenoasă cu cei din jur. Veronica uită promisiunea făcută Zânei cele bune, hotărând să păstreze traista doar pentru ea. Egoismul ei o face să rămână fără cadoul minunat. Plină de regret, Veronica pleacă în căutarea ei în lumea basmelor, intrând în pădurea fermecată, începând o călătorie de inițiere. Veronica va întâlni răutatea, șiretenia și minciuna, dar va învăța și ce înseamnă prietenia adevărată, bunătatea, altruismul și curajul. Ajutată de mulți prieteni noi, se va întoarce acasă printre colegi, mai înțeleaptă dar și mai generoasă.

La Biblioteca Județeană Iași, piesa de teatru a fost regizată (cu păpuși și costume create de Irina Olariu), montată de Irina Olariu, scenariul fiind o adaptare după “Veronica” din filmul “Veronica”, iar interpretarea impecabilă și creativă a fost asigurată de coordonatorul și actrița amator Irina Olariu.

Publicul tânăr a făcut parte din povestea interactivă și demersul moralizator al Veronicăi a fost învăluit într-o fermecătoare mantie de fantezie, tandrețe, voie bună, joc, distracție și educație, în spațiul bibliotecii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here