Acasă Clubul de lectură „Să citim împreună!” Să citim împreună „Stăpânul Inelelor”

Să citim împreună „Stăpânul Inelelor”

45
0

Vineri, 22 septembrie 2017, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, s-a desfășurat o nouă întâlnire a Clubului de lectură „Să citim împreună”. Clubul de lectură, inițiat și coordonat de doamna Emanuela Ilie, conf. univ. dr. la Facultatea de Litere a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, este un proiect desfășurat în parteneriat cu Universitatea „Al. I. Cuza”, cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și susținut de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”.

Prima întâlnire din această toamnă a fost dedicată romanului Stăpânul Inelelor, de J. R. R. Tolkien, scriitor și universitar britanic. Scris între anii 1937-1949, romanul Stăpânul Inelelor a apărut în 1954 și a fost tradus în numeroase limbi; în limba română a apărut în 1999, la Editura RAO, în traducerea Irinei Horia și a lui Ioan Horia. Moderatorul întâlnirii a fost doamna profesor Daniela Zaharia, de la Liceul Teoretic de Informatică „Gr. Moisil” Iași.

Elevii prezenți au arătat interesul pentru această carte, pentru personaje, pentru firul narativ, toate dovedind că în rândul adolescenților există încă o fascinantă bucurie de a citi.

Au participat elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași, Colegiul „C. Negruzzi” Iași, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, Colegiul Național și Liceul Teoretic de Informatică „Gr. Moisil” Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here