Acasă Filiala „Ion Creangă” Să citim împreună Lorelei… la Festivalul „Teodorenii” (Club de lectură)

Să citim împreună Lorelei… la Festivalul „Teodorenii” (Club de lectură)

100
0

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iaşi organizează o ediție specială a Clubului de lectură „Să citim împreună”, joi, 6 decembrie 2018, începând cu ora 17.00, la Filiala „Ion Creangă” (Casa Sindicatelor Iași, Bd. Socola nr. 134, etaj 1), care va fi moderată de conf. univ. dr. Emanuela Ilie de la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (iniţiatorul şi coordonatorul general al proiectului, invitat permanent al întâlnirilor) și prof. Antonina Bliorț (Colegiul Național Iași).

Întâlnirea se desfășoară în cadrul ediției a V-a a Festivalului „Teodorenii”, motiv pentru care cartea propusă pentru dezbatere este Lorelei, scrisă de Ionel Teodoreanu în anul 1935, un roman la fel de îndrăgit precum trilogia La Medeleni.

Clubul de lectură „Să citim împreună!” este organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și Inspectoratul Școlar Județean Iași. Activităţile clubului se desfăşoară lunar, la Filiala „Ion Creangă”, iar formula de lucru constă într-o îmbinare de alternative metodologice (atelierul de lectură, cercul de lectură şi cenaclul literar), care, din perspectiva specialiştilor în didactica lecturii, asigură dimensiunea interactivă a acestui demers formativ şi implicit stimulează apetitul pentru comunicarea competentă şi degajată despre textele literare. Textele propuse spre dezbatere nu fac parte din bibliografia școlară obligatorie, însă sunt adecvate vârstei, gustului şi orizontului de aşteptare specific cititorilor de 11-15 ani de secol XXI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here