Acasă Filiala „Ion Creangă” Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (ediția a...

Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (ediția a III-a): „Îndrăgostește-te de o carte!” (17 februarie 2020)

45
0

Luni, 17 februarie 2020, la Filiala „Ion Creangă”, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Asociația Club Kiwanis Iași Team și Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, alături și de beneficiarii proiectului: Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași și Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași a derulat o altă activitate: Îndrăgostește-te de o carte! în cadrul proiectului: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (ediția a III-a).

Împreună cu voluntarii bibliotecii (Alexandra Enache, Elena Damian, Zamfira Țurcanașu) am promovat educația incluzivă ca atitudine nediscriminatorie prin creșterea nivelului de informare și conștientizare a gradului de lectură la vârsta tânără. În acest demers educațional terapeutic ne-am propus alcătuirea unor mici cluburi de lectură alternate cu momente de muzică și poezie.

Voluntarii le-au citit celor prezenți, antrenându-i prin dialog și printr-o serie de întrebări pe tema cărții, prin bună dispoziție și socializare; am avut următoarele titluri de cărți împrumutate din fondul informațional al bibliotecii publice pe subiectul propus de profesori și copii: „Alba ca zapada”, „Lumea animalelor”, „Povestiri istorice”, „Scufița roșie”, „Zeii și eroii din Olimp” „Pinocchio” etc.

Publicul a venit din partea DGASPC Iași (C.S.S. Bucium (Andreea Corodescu), C.S.S. Târgu Frumos, C.S.S. Pașcani, Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași (director adj., prof. Gabriela Vrabie și prof. Nicoleta Gîrtan), Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași (prof. Cătălina Tincu), Asociația ROIS Iași (coordonatori: Nicoleta Emacu și Adrian Mârzac). Momentele de muzică au fost susținute de grupul vocal (Mihaela Gherasim, Roxana Gherasim, Ana Maria Cioacă, Eliza Bologan, Ioana Potur, Delia Onică, Isidora Băbuță, Bianca Liță) coordonator prof. și consilier educativ Florentina Lache și prof. Flaviana Popinciuc de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași; recitalul de poezie susținut de Maria Narcisa Apachiței, eleva clasei aVIII-a, membră a Asociației ROIS și a trupei de teatru DIFAINII 2020 a cuprins: „Iubire” după Epistola I către Corinteni, a lui Sf. Pavel, Capitolul 13:1 și „Destin” de poetul moldovean, Petru Zadnipru.

De Ziua Bunătăţii Spontane, sărbătorită în fiecare an pe 17 februarie, toți cei implicați ne-am bazat pe filosofia pe care se bazează altruismul anume, o motivație de a oferi ceva de valoare unei părți care trebuie să fie oricine, dar nu sinele, ce îndeamnă oamenii să facă fapte bune, fără să aştepte ceva în schimb.

Proiectul Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (ediția a III-a) este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

Mulțumim prezenței TVR Iași la evenimentul Bibliotecii Județene Iași!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here