Acasă Filiala „Ion Creangă” FILIT 2021 – Casa „Fantasy”. Umanism și transumanism în literatura fantasy...

FILIT 2021 – Casa „Fantasy”. Umanism și transumanism în literatura fantasy și science-fiction.

34
0

FILIT 2021 – Casa „Fantasy”

Umanism și transumanism în literatura fantasy și science-fiction

Invitat: Adrian Mihălțianu,

Moderator: Dan Doboș.

Găzduit de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”, Filiala „Ion Creangă” de la Casa de Cultură a Sindicatelor, evenimentul Casa „Fantasy” și-a deschis porțile, miercuri 20 octombrie 2021, în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT 2021, cu un invitat de excepție, jurnalistul și scriitorul Adrian Mihălțianu.

Avându-l alături, în calitate de moderator, pe scriitorul Dan Doboș, dialogul purtat de-a lungul celor două ore a fost unul de-a dreptul captivant, atât pentru publicul prezent în sală, cât și pentru cei care au urmărit transmisiunea LIVE, pe pagina Facebook a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”.

În prima parte a întâlnirii am făcut practic cunoștință cu invitatul zilei, dialogul conturându-se în jurul personajului Adrian Mihălțianu, cel care ne-a povestit, într-o atmosferă relaxanta, cine este el, drumul său spre cariera de scriitor, pasiunile sale, activitatea propriu-zisă de scriitor S.F., autorii săi preferați și propria părere despre calitatea prozei românești. Invitatul ne-a vorbit și despre cărțile sale, despre modalitatea sa de a se deconecta de stilul jurnalistic și a intra în cel literar, dar și despre planurile și aspirațiile de viitor, în meseria de scriitor.

În ce-a de-a doua parte, scriitorii Dan Doboș și Adrian Mihălțianu au dus firul discuției spre un subiect captivant pentru cei ce ne-au fost alături: umanism și transumanism în literatura fantasy și science-fiction și modul modul în care autorul se folosește de aceste idei, în scrierile sale.

În finalul dicuției, invitatul și-a expus părerea și sentimentele față de orașul gazdă al festivalului („…un oraș fabulos, care arată bine…”), dar și despre festival în sine (FILIT 2021, Iași).

Vă invităm să urmăriți întregul dialog pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, Iași:

Partea I: https://www.facebook.com/biblioteca.j.iasi/videos/3063309490659020/

Partea a II-a: https://www.facebook.com/biblioteca.j.iasi/videos/240146438171868

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here