Acasă Filiala „Ion Creangă” FILIT 2019 – Casa Fantasy – ziua 2

FILIT 2019 – Casa Fantasy – ziua 2

43
0

A doua zi a FILIT-ului a continuat la Casa Fantasy cu proiecția filmelor din seria Amurg. Aventurile adolescentei Isabella „Bella” Swan au fost urmărite de peste 150 de tineri de la liceele „Petru Poni”, „Mihail Sturdza” și de la cel de Mecatronică și Automatizări, care și-au „rezervat” locurile cu câteva zile înainte.

De la ora 15.00, Daniel Nazare, directorul Bibliotecii Județene „George Barițiu” din Brașov, a prezentat publicului proiectul CLIP[L]IT – Carte în 7Arte. Proiectul are ca scop promovarea culturii scrise și constă într-un concurs de booktrailere. Combinând tehnici specifice cinematografiei, literaturii și IT-ului, trailerul de carte sau booktrailerul reprezintă un mijloc atractiv de promovare a culturii scrise, dar mai ales o nouă cheie de lectură, care răspunde provocărilor și nevoilor actuale de consum cultural ale tinerilor. Concursul, care are premii consistente, a captat atenția a numeroși elevi de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” și de la Liceul Tehnologic „Petru Poni”. Mai multe detalii despre concurs: https://cliplit.ro/.

Invitata zilei a fost scriitoarea Ana Maria Negrilă, într-un dialog moderat de scriitorul Dan Doboș.

Publicul prezent a aflat detalii despre perioada de început, despre condiția scriitorului profesionist din România, despre cum își „construiește” cărțile, declarând că „Fantasticul este un element care m-a atras întotdeauna. Documentarea are un rol decisiv în literatura SF. Trebuie să fii la curent cu toate noutățile în materie de tehnologie”. La final, scriitoarea a răspuns întrebărilor din public și a citit un fragment din seria Stelarium.

Ana Maria Negrilă (n. 25 septembrie 1972, București) este scriitoare de literatură fantastică și science fiction și traducătoare. Are un doctorat în literatură veche, iar în prezent este conferențiar la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” din București.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here