Acasă Filiala „Ion Creangă” Club CLEPSIDRA: „Ion Creangă – Cunoscutul necunoscut”

Club CLEPSIDRA: „Ion Creangă – Cunoscutul necunoscut”

35
0

Marți, 14 martie 2017, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” s-a desfășurat o nouă întâlnire-dezbatere din cadrul Clubului Clepsidra.

Sub genericul „Ion Creangă – Cunoscutul necunoscut”, prof. univ. dr. Constantin Parascan a vorbit publicului prezent despre aspecte mai puțin cunoscute ale vieții marelui povestitor, accentuând viziunea aparte a scriitorului privind simțul umorului și puterea asupra cuvântului în textele sale, împănând lucrările cu multă cunoaștere și înțelepciune. Pitorescul limbajului şi un anumit tip de ironie mascată, precum și identificarea formelor de manifestare a miraculosului în viaţa obişnuită, a imaginaţiei prolifice și fanteziste, în poveştile humuleşteanului, a tehnicii aluziei, în poveştile copilăriei, – toate acestea ne îndreaptă spre o concluzie relevantă: Ion Creangă este un creator epic complex, cu mai multe straturi şi un limbaj la rândul lui complex, secret, înşelător și previzionar, în ciuda simplităţii şi directităţii lui.

Publicul l-a constituit elevii de liceu de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași și Colegiul Tehnic „Ioan. C. Ștefănescu” Iași alături de cadrele didactice.
Finalul a fost rezervat unei sesiuni de întrebări din partea publicului: cele mai inedite au fost ale elevelor Meda Andreea Bîlcu și Costina Teodora Avădănei de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, care au premiate cu un pachet de cărți.

Mulțumim tuturor participanților și Televiziunii Apollonia TV Iași pentru susținere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here