Acasă Cerneală și celuloid, Ediția a III-a „Cerneală și celuloid”: Star Wars (3 mai 2018)

„Cerneală și celuloid”: Star Wars (3 mai 2018)

30
0

Joi, 3 mai 2018, la Filiala „Ion Creangă”(Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34) a avut loc o nouă întrevedere a cinefililor, în cadrul proiectului „Cerneală și Celuloid”, subiectul abordat fiind de această dată seria filmelor „Star Wars”/ „Războiul stelelor”.
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de The Walt Disney Company, 4 mai este ziua pe care fanii „Star Wars” au ales-o pentru a celebra toate lucrurile care formează universul francizei. Fanii din întreaga lume sărbătoresc această zi fie prin postarea de conţinut cu şi despre „Star Wars” în social media, fie organizând petreceri de vizionare a seriei „Star Wars”, îmbrăcând costume şi haine „Star Wars” şi îmbogăţindu-şi colecţia de produse „Star Wars”. 

În anul 1978, fanii au inventat un joc de cuvinte pornind de la clasicul slogan „Star Wars” – „May the Force Be With You” („Forţa să fie cu tine”): „May the Fourth Be With You”.
De atunci, şi în special în ultimii ani, fanii „Star Wars” au declarat ziua de 4 mai ca fiind sărbătoarea lor, zi care a oferit totodată oportunitatea Lucasfilm de a recompensa comunitatea „Star Wars” care celebrează în fiecare an povestea dintr-o galaxie îndepărtată. 

Moderatorului întâlnirii, jurnalistul Vlad Frânghiu a vorbit despre acest eveniment, aducând în atenția celor prezenți fotografii și secvențe din seria „Războiul Stelelor” („Star Wars”). 

Proiectul „Cerneală și Celuloid” al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” își propune realizarea unor paralele între anumite filme și cărțile care le-au inspirat.
Activitățile se desfășoară de două ori pe lună, din două în două săptămâni, iar intrarea este liberă. 

Vă așteptăm și la următoarele întrevederi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here