Acasă Cerneală și celuloid, Ediția a III-a Cerneală și celuloid: „Romeo și Julieta”

Cerneală și celuloid: „Romeo și Julieta”

36
0

Joi, 22 februarie 2018, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași s-a derulat o nouă întâlnire în cadrul ediției a III-a a Proiectului „Cerneală și Celuloid”.
Publicul prezent s-a bucurat, în „luna iubirii”, de proiecția filmului „Romeo și Julieta”, în regia lui Franco Zeffirelli, ecranizarea celei mai cunoscute povești tragice de dragoste din toate timpurile, adaptare a piesei de teatru cu același nume, scrisă de William Shakespeare, în anul 1597.

Filmul a fost realizat în 1968 și a acumulat 16 premii oferite de cele mai importante asociații profesionale din SUA și din Europa, dintre care amintim: două premii Oscar în anul 1969, la categoriile cel mai bun film și cele mai bune costume, trei Globuri de Aur și un premiu conferit de BAFTA (British Academy of Film and Television Arts).

Rolul lui Romeo este interpretat de Leonard Whiting, iar al Julietei, de Olivia Hussey.
Moderatorul, jurnalistul Vlad Frânghiu a deschis manifestarea vorbindu-le celor prezenți despre modul în care s-a ajuns la ecranizarea celebrei povești de dragoste.

Vă așteptăm și la următoarele proiecții! Activitățile se desfășoară de două ori pe lună, din două în două săptămâni, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here