Acasă Cerneală și celuloid, Ediția a III-a Cerneală și celuloid: „2001: A Space Odyssey”

Cerneală și celuloid: „2001: A Space Odyssey”

46
0

Joi, 14 decembrie 2017 s-a desfășurat o nouă întâlnire în cadrul proiectului „Cerneală și celuloid”. La filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34), publicul a urmărit ecranizarea romanului științifico-fantastic scris de Arthur C. Clarke, Odiseea spațială 2001 (titlu original: 2001: A Space Odyssey), în regia lui Stanley Kubrick.

Când un monolit negru este descoperit sub suprafața Lunii, devine evident că a fost îngropat intenționat de către o inteligență extraterestră. Curând oamenii de știință îi identifică punctul de origine, planeta Jupiter, iar o echipă de cercetători este trimisă în expediție pentru a o cerceta. Cercetătotul David Bowman descoperă greșeli în sistemul de comunicații al navei expediției și află mai multe decât și-ar fi dorit să știe. 

În debutul întâlnirii, moderatorul, jurnalistul Vlad Frânghiu a prezentat publicului modul în care romanul a ajuns să fie ecranizat.

Proiectul „Cerneală și Celuloid” al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” își propune realizarea unor paralele între anumite filme și cărțile care le-au inspirat. Activitățile se desfășoară de două ori pe lună, din două în două săptămâni, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here