Acasă Filiala „Ion Creangă” Cenaclul proVAloriK – pentru promovarea valorilor umane

Cenaclul proVAloriK – pentru promovarea valorilor umane

81
0

„Expresia Valorilor Umane prin VAK” (Vizual, Auditiv și Kinestezic)

Marți, 29 mai 2018, cu începere de la ora 15:00, la Filiala „Ion Creangă” (Casa Sindicatelor, Bd. Socola, nr. 34) a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” din Iași organizează Cenaclul proVAlorik, eveniment la care vor participa elevi din învățământul gimnazial și liceal din școlile de masă, alături de elevi cu cerințe educaționale speciale.

Vor fi expuse lucrările de pictură, desen și mulaje, realizate de elevi în cadrul proiectului „Expresia Valorilor Umane prin VAK”. Coordonatorii activității sunt prof. Daniela Răducănescu și prof. Theodor Sîrbulețu. Prezentările în format electronic, dansurile, eseurile și poeziile realizate de copii vor fi desfășurate live, pe parcursul a două ore de teatru, cântec, joc și voie bună, în scopul promovării valorilor umane care stau la baza dezvoltării comportamental-cognitive şi morale a persoanei.

Cenaclul încheie calendarul de activități educative ale proiectului județean „Expresia Valorilor Umane prin VAK” (Vizual, Auditiv și Kinestezic). Partenerii care au susținut egalitatea de șanse în fața educației pentru valori și au contribuit la asigurarea performanțelor în formarea atitudinii proactive a elevilor din învățământul normal și a celor cu nevoi educaționale speciale sunt instituții cu tradiție în promovarea valorilor sociale și culturale, recunoscute la nivel local și național: Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași,  Ateneul Tătărași din Iași, Asociația „Salvați Copiii” Iași, Cinema City.

Scopul proiectul educațional județean „Expresia Valorilor Umane prin VAK” a urmărit, pe parcursul anului școlar 2017-2018, conștientizarea și promovarea valorilor umane, pe fundalul universaliilor culturale, dezvoltând abilitățile perceptive, comunicative și creative ale elevilor, prin valorizarea memoriei subiective (reflexe, cuvinte, imagini – valorile personale), ca urmare a conștientizării memoriei obiective (a grupului/comunității – valorile comunității).

Părinții, cadrele didactice și elevii interesați de eveniment sunt așteptați cu interes, pentru a împărtăși din experiența fiecăruia pe marginea practicării valorilor și nonvalorilor în diferite contexte sociale. A învăța din experiența altora e mai eficient decât a experimenta de unul singur, deoarece „Cu cât un copil a văzut și a înțeles mai mult, cu atât vrea el să vadă și să înțeleagă mai mult.” (Jean Piaget).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here