Acasă Biblioteca de Prim Ajutor „Biblioteca de Prim Ajutor”

„Biblioteca de Prim Ajutor”

125
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat miercuri, 25 octombrie 2017, în Filiala „Ion Creangă”, o nouă activitate de informare interactivă în cadrul proiectului „Biblioteca de Prim Ajutor” (BiblioInfoLife).

Elevii Școlii Gimnaziale „Otilia Cazimir” Iași din clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a însoțiți de profesorii Roxana Lupu-Ștefan și Adriana Cazacincu a constituit publicul acestei întâlniri.

Sesiunea educațională a fost susținută de partenerul proiectului, Asociația Ambulanța.Life – Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași reprezentată de președinte, Fabian Butacu; director Marius Grațian-Benchea; coordonator Departament Intervenție Rapidă, Andreia-Alexandra Cheșcheș alături de Denisa-Cristina Spridon; și de la Departamentul Tineret, Filip Pătrăunceanu-Iftime. 

Elevii foarte comunicativi și curioși să afle totul au învățat ca o primă recomandare că: „Siguranța salvatorului este…prima măsură!”. Oricât de egoist ar părea, trebuie să avem în vedere măsurile personale de siguranță pentru a acționa și a face tot ce este posibil pentru a acorda primul ajutor până vine ambulanța. Tema sesiunii de informare a fost: „Măsurile de siguranță ale salvatorului și ale victimei”. Începând cu sfaturi privind accidentele, bandajul compresiv, tehnicile de salvare în cazul în care victima este conștientă cu măsurile de siguranță, metoda PAS, apelul 112 și poziția laterală de siguranță; și contextul în care victima este inconștientă atunci aplicăm metoda de resuscitare (masajul cardiac – 30 cu 2). 

Toți elevii au primit câte un PERMIS DE SALVATOR și alte informații privind oferta activităților și proiectelor culturale pe care le derulează biblioteca publică.

Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași este implementat în parteneriat cu Asociația Ambulanța.Life – Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași și se desfășoară pe parcursul anului școlar 2017 – 2018 la Filiala „Ion Creangă” cu unitățile de învățământ școlar/liceal din raza filialei Bibliotecii Județene Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here