Acasă Culorile cărţii Exercițiu ALTFEL de Foto-Desen

Exercițiu ALTFEL de Foto-Desen

74
0

Vineri, 3 martie 2017, Biblioteca Județeană Iași prin Filiala „Garabet Ibrăileanu” a desfășurat activitatea finală sub denumirea „Exercițiu ALTFEL de Foto-Desen” a proiectului managerial „Culorile Cărții”.

Elevii claselor V-VIII de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Iași au fost timp de o lună de zile beneficiarii acestei activități inedite și creative împreună cu profesorul de geografie, Cătălina Asiminei și profesorul de educație plastică, Octavian Gâdici.

Rezultatele proiectului sunt fotografiile și desenele în creion și culoare (în fundal pe harta Iașului) privind experiența și cunoașterea potențialului istorico-geo-turistic al Iașului pe care elevii au câștigat-o pe parcursul demersului nostru.

Grupul de elevi participanți la activitatea noastră au făcut cunoștință cu câteva caracteristici definitorii ale Iașului: este un oraș al unirii, al artelor, orașul verde, un oraș recreativ și al culturii. Un ALTFEL tip de cunoaștere și lectură…un ALTFEL de proiect…ALTFEL, de săptămână a „Școlii Altfel” la Școala „Ion Creangă”.

Invitatul de onoare al activității a fost domnul Corneliu Coman, pasionat cercetator al trecutului Iașului care ne-a condus pe străzile Iașului de altădată și a vorbit elevilor despre fazele de dezvoltare a acestuia în ultimele trei secole și despre câteva dintre cele mai importante edificii ieșene.

Toți elevii și profesorii au primit diplome de participare și felicitări.

Rezultatele proiectului Exercițiu ALTFEL de Foto-Desen (Ateliere de stimulare a creativității prin cunoașterea geo-istorică a Iașului) sunt fotografiile și desenele în creion și culoare (în fundal pe harta Iașului) privind experiența și cunoașterea potențialului istorico-geo-turistic al Iașului pe care elevii au câștigat-o pe parcursul demersului nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here