Acasă Filiala „Ateneu” Și noi iubim animalele!

Și noi iubim animalele!

23
0

4 OCTOMBRIE – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ANIMALELOR

1

           …Și a venit și rândul lor, al animăluțelor din întreaga lume, să fie sărbătorite…!

          Marți, 4 octombrie, copiii clasei 1 C ai Școlii ”Gh. I. Brătianu” au vizitat din nou Filiala ”Ateneu” a Bibliotecii ”Gh. Asachi”, dornici să celebreze, împreună cu noi, minunata lume a necuvântătoarelor.

          Și am sărbătorit-o… din plin! Cu mic, cu mare, copii, părinți, doamna învățătoare și noi, slujbașii cărților, am călătorit, preț de zeci de minute, prin câmpiile, pădurile, deșerturile și oceanele lumii, ”vizitând” speciile de animale care le însuflețesc și care ne-au ”povestit” din tainele și curiozitățile lumii lor.

          Întrebările s-au ținut lanț, răspunsurile au curs în cascadă și astfel am aflat cu toții cât de importantă și benefică este prezența ființelor necuvântătoare  în viața noastră, a oamenilor. Ele ne cuceresc cu drăgălășenia și candoarea lor și ne învață să fim mai buni, mai sensibili, mai îngăduitori, mai sociabili și mai responsabili; ne oferă lecția prieteniei, a loialității, a altruismului, a compasiunii și, mai ales, a iubirii necondiționate. Iată doar câteva motive care ne fac să le oferim toată dragostea noastră, să le respectăm și să le ocrotim!

          Și pentru ca dovada de iubire să fie și mai mare, micuții le-au dedicat versuri prietenilor necuvântători și ne-au dăruit, plini de emoție, câteva lucrări de artă plastică și decorativă, pe care ei înșiși le-au creat. Pisicuțe cu blănița de catifea, cățeluși cu ochi de ciocolată, ursuleți năzdrăvani și căluți nărăvași ne-au ”zâmbit” ca-n poveste, din lucrările micilor artiști.

          Și pentru ca ziua să fie… de neuitat, ”cireașa de pe tort” a fost vizita pe care le-am oferit-o micuților la Grădina cu animale de companie a Ateneului Tătărași. Iepurași și porcușori de Guineea, arici și broscuțe țestoase, hamsteri și veverițe mongoleze, șinșile și peștișori multicolori: o adevărată  grădină zoologică în miniatură! Fulger și Gaston, Coco și Cloe, Perla și Pipo, Emy și Ema, Tina și Taz și ceilalți prieteni ai lor cu patru lăbuțe s-au lăsat admirați și alintați de copii, iar entuziasmul, bucuria și buna dispoziție au atins cote maxime!

A fost o zi de… poveste, în care toți am învățat și am conștientizat ceea ce spunea, cândva, Anatole France: „Numai când vei iubi un animal, vei simţi iubirea cu toată inima”!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here