Acasă Filiala „Ateneu” In memoriam Mihai Eminescu (15.01.1850 – 15.06.1889): expoziție de carte la Filiala...

In memoriam Mihai Eminescu (15.01.1850 – 15.06.1889): expoziție de carte la Filiala Ateneu

40
0

Eminescu este universal. Oriunde am pleca, îl luăm cu noi în inimile noastre. El emană iubire, căldură sufletească, bunătate, inspirație… este viu printre noi, mereu…

La întrebarea, „Ce înseamnă Eminescu pentru noi”,  iată ce au răspuns următoarele  personalități de pretutindeni. Din păcate, unele nu se mai află printre cei vii.

Cezar Ivănescu (scriitor)

„După mai bine de un veac de la moartea sa, Eminescu a devenit pentru noi, românii, simbolul central al românismului. Opera sa politică a fost confirmată de toată istoria românilor de la 1889 încoace… România Mare, De la Nistru pîn’ la Tisa, s-a înfăptuit parcă după un scenariu eminescian, înfăptuire care pentru două decenii a arătat lumii un popor cu o miraculoasă forţă de creație. Două decenii, atât ne-a îngăduit istoria, nouă românilor, să viețuim uniţi în graniţele noastre istorice.”

Aurel Vlaicu (inginer)

„MIHAI EMINESCU este subiectul cel mai important al literaturii române, punct de reper în istoria culturii române și universale, cercetător profund al tainelor a tot ce ne înconjoară, jurnalist cu o operă de o uluitoare actualitate. Existența unui popor a unei țări, este marcată de comemorarea celor mai inportante evenimente. Pentru noi românii Eminescu rămâne cel mai inportant dintre fiii acestui popor, iar comemorarea sa, an de an, este un prilej de rememorare, atât spirituală, cât și culturală.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here