Acasă Filiala „Ateneu” Filiala Ateneu… „sub semnul Unirii”

Filiala Ateneu… „sub semnul Unirii”

65
0

Sub semnul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, marți, 23 ianuarie 2018, Filiala Ateneu a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Iași a invitat un grup de elevi din clasele a VI- a B și a XI- a ale Liceului Teoretic „Al.I.Cuza”. Elevii au fost însoțiți de domnul profesor de istorie Valeriu Postolache; acesta le-a vorbit elevilor pasionați de cunoașterea trecutului nostru românesc, atât despre personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cât și despre însemnătatea „Micii Uniri” de la 1859, un prim pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

Elevii au pregătit și au povestit câteva fragmente din cele mai cunoscute legende legate de figura proeminentă a lui Al.I.Cuza.

Expoziția de carte „Al.I.Cuza, personaj de legendă”,  alcătuită din colecțiile Filialei Ateneu a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” a încununat în mod fericit manifestarea. În final, toți cei prezenți au audiat înregistrări  cu „Hora Unirii”, pe versurile celebre ale lui Vasile Alecsandri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here