Acasă Filiala „Ateneu” De ziua lui Ion Creangă la Filiala Ateneu

De ziua lui Ion Creangă la Filiala Ateneu

104
0

Joi, 1 martie 2018, Filiala Ateneu a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Iași a primit vizita unui grup de copii de la Grădinița „Micul Prinț cel Harnic”. Micii vizitatori, însoțiți de doamna educatoare Sanda Clara Rusu, au recitat poezii și au interpretat frumoase cântece dedicate vestitorilor primăverii. D-na educatoare le-a vorbit copiilor despre semnificația mărțișorului, ca simbol al venirii primăverii. Cei mici, dând dovadă de ingeniozitate și fantezie, au confecționat mărțișoare; cele mai reușite mărțișoare au fost reunite într-o frumoasă expoziție.

Având în vedere că în prima zi de martie s-a născut scriitorul Ion Creangă, atât de iubit de toți copiii, prichindeii au rostit poveștile lor preferate, cum ar fi „Ursul păcălit de vulpe”, „Punguța cu doi bani”, ”Capra cu trei iezi”…

Tot cu ocazia mărțișorului, pentru a celebra sosirea primăverii, Filiala Ateneu a fost vizitată și de elevii clasei a VI- a B de la Liceul „Al. I. Cuza”, alături de d-na profesor diriginte Cătălina Munteanu. În final, toți cei prezenți au răsfoit volumele ce fac parte din expoziția „Ion Creangă ne povestește…”


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here