Acasă Cerneală și celuloid Cerneală și Celuloid – O poveste Star Wars

Cerneală și Celuloid – O poveste Star Wars

28
0

Joi, 4 mai 2017, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” s-a derulat o nouă întâlnire a ediției a III-a a Proiectului Cerneală și Celuloid, care are ca scop realizarea unor paralele între anumite filme și romanele care le-au inspirat.
Întâlnirea a fost dedicată seriei Star Wars, fiind propus spre vizionare unul din filmele recente ale seriei, Rogue One: O poveste Star Wars.
În deschidere, moderatorii întâlnirii, jurnalistul Vlad Frânghiu și scriitorul Dan Doboș au vorbit despre universul epic al Războiului Stelelor, care au fost primele creații, despre dezvoltarea ulterioară a trilogiei originare și impactul major pe care seria a avut-o asupra culturii contemporane, a industriei gamingului și a altor ramuri conexe. De asemenea, moderatorii au evocat din perspectivă personală întâlnirea cu primul film al francizei, Războiul stelelor (titlul fiind completat ulterior cu textul: Episodul IV: O nouă speranță), entuziasmul și impactul cultural provocate de această creație la momentul lansării.
Publicul a urmărit filmul din 2016, Rogue One, care spune povestea luptei lui Jyn Erso, sprijinită de aliați, pentru distrugerea planurilor Stelei morții, arma supremă a Imperiului. Încă de la lansare, pelicula a fost un succes, atât de critică cât și financiar, fiind primită cu entuziasm de fanii Star Wars.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here