Acasă American Corner Istoricul Larry L. Watts a prezentat cărțile sale despre România

Istoricul Larry L. Watts a prezentat cărțile sale despre România

42
0

vDSCF6806

   Sâmbătă, 26 octombrie, la Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene Gh. Asachi Iaşi, prin Compartimentul American Corner, a avut loc o dezbatere  privind istoria recentă a României. Invitatul zilei a fost istoricul american Larry Watts, care a prezentat cele două cărți ale sale despre România (Fereşte-mă, Doamne de prieteni, Cei dintâi vor fi cei din urmă. România la sfârşitul Războiului Rece) şi a răspuns numeroaselor întrebări din partea publicului. Prezent la eveniment a fost și Ovidiu Enculescu, directorul Grupului Editorial RAO, editura care a publicat cărțile lui Larry Watts în România.

   Timp de aproape două ore, invitatul  a stat de vorbă cu publicul din sală, principalul subiect al discuției fiind cartea Cei din urmă vor fi cei dintâi, în care scriitorul vorbește despre politica externă a României în perioada comunistă. Am intrat exact într-o zonă care a fost de mare interes şi de folos pentru Statele Unite. Asta înseamnă că interesul meu a fost aproape 100% referitor la România, ca un stat-actor internaţional şi  nu referitor la politica internă a țăriii, aşa şi-a explicat istoricul american Larry Watts interesul faţă de istoria ţării noastre.

   La sfârşitul întâlnirii, invitatul a dezvăluit, în premieră, subiecte din următorul său volum: Aliaţi incompatibili – tot despre istoria României, care va fi lansat în luna noiembrie.

   Foarte interesantă, vine să lămurească anumite aspecte foarte importante din trecutul apropiat al ţării noastre, al vieţii politice internaţionale duse într-o perioadă atât de grea în care am fost condiţionaţi de marele nostru prieten între ghilimele de la Răsărit. (a declarat G.M., participant la eveniment.)

   Larry Watts s-a declarat plăcut impresionat de felul în care s-a desfășurat întâlnirea cu utilizatorii bibliotecii și de interesul acestora pentru tema abordată în cărțile sale: Tot timpul am găsit aici foarte mulţi curioşi care au întrebări foarte bune, chiar nişte întrebări de care eu trebuie să fug.

vdscf6808 vdscf6776 vdscf6778 vdscf6785 vdscf6790 vdscf6806

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here