Acasă American Corner History Enacted: Concurs de teatru școlar în limba engleză

History Enacted: Concurs de teatru școlar în limba engleză

129
0

Afis HE 2016

Elevii-scenariști, dar și elevii-actori, își vor arăta măiestria în ale scrisului și dramatizării sâmbătă, 2 aprilie 2016, ora 10.00, la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, în cadrul celei de-a doua ediții a Concursului HISTORY ENACTED – British and American Culture & Civilization Contest, concurs de teatru şcolar în limba engleză în care se vor dramatiza creaţii originale ale elevilor.

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, prin Compartimentul American Corner, este partener în cadrul acestui proiect încă de la prima ediție, răsplătindu-i pe participanți și câștigători cu diplome și premii constând în cărți și reviste oferite cu sprijinul Ambasadei SUA la București.

Tema anului 2016: THE ROARING ’20

Proiectul ”HISTORY ENACTED – British and American Culture & Civilization Contest” promovează abordarea învăţării limbii engleze dintr-o perspectivă multiculturală în context transdiciplinar şi se adresează elevilor din clasele V-XII care studiază în unităţile de învăţământ din judeţul Iaşi.

Cuprinde două secţiuni, corespunzătoare următoarelor niveluri:

  1. Secţiunea adresată elevilor de gimnaziu
  2. Secţiunea adresată elevilor de liceu

Etapa I se desfăşoară la nivelul unităţilor de învăţământ. Elevii pot lucra pe echipe sau individual, sub coordonarea unui cadru didactic având ca specialitate Limba engleză. Elevii vor consulta o bibliografie orientativă, propusă de Comisia Judeţeană a concursului şi vor redacta texte dramatice originale care să reflecte cunoștinte de cultură și civilizație engleză pe o temă dată.

Etapa a II-a constă în dramatizarea de către echipe de elevi, coordonate de profesorii lor de engleză, a textelor selectate în Etapa I și prezentarea scenetelor în cadrul Concursului ”History Enacted”.

Concursul reprezintă un prilej de delectare în atmosfera frumoşilor şi nebunilor ani ’20, aşa cum i-au trăit Statele Unite ale Americii, dar şi o oportunitate de a vă îmbogăţi cu idei pentru o posibilă participare viitoare.

Ordinea intrării în concurs o găsiți AICI

Vă așteptăm !

Pentru mai multe informații: Compartimentul American Corner, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile Comerciale), telefon: 0758 804011 sau pe e-mail, la adresa americancorneriasi@gmail.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here