Acasă American Corner Festivalul „Teodorenii” 2020: Concursul de traducere și retroversiune

Festivalul „Teodorenii” 2020: Concursul de traducere și retroversiune

109
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează cea de a șasea ediție a Concursului de traducere și retroversiune pentru elevi, manifestare inclusă în cadrul ediției a VII-a a Festivalului „Teodorenii”. Competiția se adresează exclusiv elevilor din ciclul liceal din județul Iași și cuprinde două probe obligatorii:

  1. Realizarea unei traduceri din română în engleză a unui fragment (2500 de caractere) din volumul Ulița copilăriei, de Ionel Teodoreanu;
  2. Realizarea unei traduceri din engleză în română a unui fragment (2500 de caractere) din volumul A Dance With DragonsDansul dragonilor, de George R.R. Martin.

Participanții vor face dovada măiestriei în traducere și retroversiune pentru ambele texte. Vor fi luați în considerare doar participanții care execută ambele traduceri.

Textele vor fi redactate în format editabil (.doc, .docx, .rft, .odt) și vor fi trimise până la data de 1 decembrie 2020, ora 00.00, pe adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com. Documentul va conține numele și prenumele participantului, instituția de învățământ/clasa, adresa de e-mail și numărul de telefon. Nerespectarea acestor condiții, precum și orice dovadă de plagiat vor duce la respingerea concurentului.

Fragmentele propuse de organizator sunt disponibile în format electronic pe pagina www.bjiasi.ro sau în format tipărit la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Compartimentul American Corner (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin).

Lucrările înscrise în concurs vor fi analizate de către un juriu de specialitate, care va puncta fidelitatea și transparența traducerii/retroversiunii.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unei „festivități de premiere”, care se va desfășura online, pe pagina de facebook a Bibliotecii, marți, 8 decembrie 2020, începând cu ora 14.00.

Ediția a VII-a a Festivalului „Teodorenii”, organizat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, va avea loc în zilele de 8 și 9 decembrie 2020. Activitățile incluse se vor desfășura exclusiv online și se vor înscrie în tematica celor 100 de ani de la înființarea Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”.

 Prin participarea la concurs sunt de acord să fiu contactat, la datele de contact comunicate o dată cu trimiterea textelor, pentru a fi informat exclusiv cu privire la acest concurs. Înțeleg că pot cunoaște toate condițiile de prelucrare a datelor personale disponibile pe https://bjiasi.ro/protectia-datelor-personale/. Înțeleg că mă pot adresa oricând Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” pentru retragerea consimțământului dat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here