Acasă American Corner Câștigătorii concursului de traducere și retroversiune

Câștigătorii concursului de traducere și retroversiune

81
0

Concursul de traducere și retroversiune, care se desfășoară sub egida Festivalului „Teodorenii”, a ajuns la ediția a VI-a. Îndemânarea lingvistică a participanților a fost pusă la încercare prin intermediul a două texte: un fragment din Ulița copilăriei, de Ionel Teodoreanu și un altul din A Dance With Dragons, de George R. R. Martin.

Juriul, alcătuit din prof. Mihaela Onuță, asist. univ. dr. Florina Năstase și bibliograf Isabela Savioli, i-a desemnat pe cei mai buni dintre concurenți.

Au fost apreciate: ingeniozitatea, capacitatea de a percepe nuanțele de sens, maniera de frazare, limbajul poetic,chiar și tonul jucăuș al unor fraze.

Deci, dragii noștri, câștigătorii sunt:

  • Premiul I: Zubic Dionisie, clasa a XII-a, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași;
  • Premiul al II-lea: Cojocaru Andreea-Iuliana, clasa a XII-a, Colegiul Național „G. Ibrăileanu” Iași;
  • Premiul al III-lea: Teleagă Victoria, clasa a XII-a, Colegiul Național „G. Ibrăileanu” Iași;
  • Mențiuni: Agape Vlad-Alexandru, clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” Răducăneni și Nistor Andreea-Mirabela, clasa a XII-a, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași.

Premiile pot fi ridicate de la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, Compartimentul American Corner, începând de astăzi, 8 decembrie 2020, în fiecare zi lucrătoare, între orele 10.00 și 17.00.

 Felicitări tuturor participanților!

Mulțumiri alese juriului!

Vă așteptăm cu drag și la edițiile viitoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here