Acasă American Corner AMERICAN CORNER EVENTS – expoziție de carte

AMERICAN CORNER EVENTS – expoziție de carte

13
0

Este o sărbătoare federală menită să marcheze sosirea lui Cristofor Columb pe pământ american, în 1492. Pe numele său real Cristobal Colon, navigatorul genovez aflat în serviciul coroanei Spaniei a lăsat urme adânci în istorie. După ce a navigat peste Oceanul Atlantic, Columb a atins țărmul insulei Hispaniola, așa cum i-a spus el, în Arhipelagului Bahamas, în data de 12 octombrie 1492. Era convins că a ajuns în Asia de Est. După ce a debarcat a revendicat teritoriul proaspăt descoperit pentru regina Isabella și regele Ferdinand ai Spaniei, care finanțaseră expediția pentru a găsi o cale mai ușoară, prin Vest, către Asia și comorile sale: condimente și aur. Avea să constate ulterior că Pământul era mai mare decât se credea și că a descoperit o lume cu totul nouă.

În zilele noastre, în SUA, Cristofor Columb este celebrat, în fiecare an, în a doua zi de luni din octombrie. Este o sărbătoare națională, iar în ziua respectivă nu se lucrează și se organizează parade extravagante, în special în orașele care poartă numele de Columbus, în state cum ar fi Ohio, Georgia, Carolina de Sud și de Nord, Nebraska și altele.

Sărbătoarea este marcată din anul 1792, când câteva orașe americane au plănuit să sărbătorească 300 de ani de la debarcarea exploratorului. În acel an, Ordinul Columbian, o societate care avea să devină foarte influentă în viața politică, a condus manifestările dedicate evenimentului, la New York. Pentru ei, figura lui Columb și indigenii americani erau simboluri ale separării continentului de puterea europeană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here