Acasă American Corner American Corner Events – English Language Day

American Corner Events – English Language Day

8
0

Ziua limbii engleze este sărbătorită de Naţiunile Unite la 23 aprilie şi coincide cu ziua de naştere a scriitorului englez William Shakespeare, cu celebrarea Zilei mondiale a cărţilor şi a drepturilor de autor dar și cu Ziua bibliotecarului.

Celebrarea Zilei limbii engleze a rezultat în urma unei iniţiative, din 2010, a Departamentului de Informare Publică a ONU, care a stabilit date cu valoare simbolică sau istorică pentru celebrarea fiecăreia din cele şase limbi oficiale ale organizaţiei. Scopul zilelor lingvistice este de a sublinia multilingvismul şi diversitatea culturală, precum şi promovarea utilizării în mod egal a tuturor celor şase limbi oficiale în întreaga organizaţie.

Pentru că este atât de larg vorbită, limba engleză este adesea menţionată ca un “world language”, sau “lingua franca” a epocii moderne. Aceasta este limba folosită de ruși pentru a vorbi cu locuitorii din Nigeria, de germani, pentru a comunica cu spaniolii, de chinezi, pentru a-i înțelege pe brazilieni.

Ziua limbii engleze a fost aleasă şi pentru a aduce un omagiu scriitorului William Shakespeare, poet, dramaturg şi actor, considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limbă engleză din toate timpurile.

Onorăm și noi această zi specială, printr-o expoziție de carte. Cititorii care doresc să-și îmbunătățească cunoștințele de engleză sunt așteptați să vină să consulte oferta noastră în acest sens și să aleagă din multitudinea de titluri incitante, pe acelea care servesc cel mai bine scopului lor.

Vă așteptăm cu drag!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here