Acasă American Corner A Day With an American Diplomat

A Day With an American Diplomat

24
0

10176068_842853642527749_4758426587587652340_n

Joi, 17 martie 2016, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, Compartimentul American Corner, s-a desfăşurat prima parte a manifestării „A Day With an American Diplomat”. Ronald E. Hawkins, Consilierul pentru Presă și Cultură din cadrul Ambasadei SUA la București, a fost întâmpinat de domnul Dan Doboș, directorul bibliotecii.

După cuvântul de bun-venit adresat de directorul bibliotecii, diplomatul american a deschis discuțiile din cadrul mesei rotunde, unde foști și actuali beneficiari ai oportunităților de studiu și ai burselor Fulbright au împărtășit din experiența lor ca alumni, au adresat mulțumiri și felicitări pentru programele derulate de Departamentul de Stat al SUA și au formulat sugestii pentru viitoare întâlniri și proiecte din cadrul Romania US Alumni Association.


„A Day With an American Diplomat” a continuat la Colegiul Național „C. Negruzii”, unde Consilierul pentru Presă și Cultură din cadrul Ambasadei SUA la București, Ronald E. Hawkins, a dialogat cu cei peste o sută de elevi despre „The Civil Right Movement in the U.S. – The Power of Public Speaking”.
Conform statisticilor, oamenilor le este mai frică de vorbitul în public decât de trecerea în neființă. Și totuși, de-a lungul istoriei SUA, așa cum au putut afla liceenii de-a lungul prezentării, mari schimbări au avut loc în urma unui discurs, doar prin puterea cuvintelor! Diplomatul American le-a vorbit tinerilor despre originile și evoluția mișcării de luptă pentru drepturilor omului, cine au fost liderii acestei mișcări, care sunt drepturile pentru care merită să lupți și, nu în ultimul rând, despre puterea cuvintelor de a mișca mase de oameni.

„Last but not least” din „A Day With an American Diplomat” a fost întâlnirea din cadrul celei de-a VI-a Ediții PR OUTLooK, alături de membrii PRIME, Asociația Studenților la Relații Publice și Comunicare. Tema discuției, „The Power of Storytelling”, le-a oferit participanților posibilitatea de a dialoga cu Consilierul pentru Presă și Cultură din cadrul Ambasadei SUA la București, Ronald E Hawkins, despre publicitate și modul în care ia naștere o bună reclamă, despre povestea din spatele produsului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here