Acasă Yolanda Eminescu, Mari procese din istoria justiției

Yolanda Eminescu, Mari procese din istoria justiției

Yolanda Eminescu a fost nu numai o apreciată autoare în domeniul juridic. Alături de alte două colege a fost numită judecător prin decret regal, în 1945, devenind astfel una dintre primele femei-judecător din magistratura românească.

Redarea unor mari procese din istoria justiției s-a constituit, de la Alexandre Dumas, ca un gen literar de succes care pendulează între istorie, cronica de senzație și intriga polițistă.

Reconstituirea și evocarea unor procese din urmă cu câteva sute de ani alături de altele mai recente oferă cititorilor posibilitatea cunoașterii oamenilor și a societăților în care au trăit.

Nu în ultimul rând, cartea evidențiază solicitările de ordin fizic, etic și rațional la care sunt supuși participanții la procesele de anvergură, cerințe care conferă caracterul palpitant desfășurării acestora. Adevărate drame umane și sociale, relatarea unor procese oferă cititorului posibilitatea de a reflecta asupra personalității infractorului și a celor aflați în poziția de a-i judeca și pedepsi.

În cadrul cauzelor prezentate este abordată și problema erorilor judiciare (speța Curierul din Lyon) în care un nevinovat ajunge să fie ghilotinat.

O carte pasionantă care, cu siguranță, suscită interesul cititorului.

Mai multe despre carte AICI.