Acasă Xavier de Montepin, Amanta soțului

Xavier de Montepin, Amanta soțului

Cartea Amanta soțului ne transpune în eleganta societate a secolului XVIII, care de obicei ascundea sub mătăsuri fine, secrete și povești teribile.  Erau vremurile apuse ale șarmului și ale cavaleriei, când în numele dragostei se săvârșeau cele mai neînchipuite  sacrificii. În acele vremuri, un om putea renunța cu ușurință la viață însă niciodată la dragoste.

Autorul Xavier Henry Aymon Perrin, conte de Montepin, a trăit între anii 1823 și 1902 făcându-se cunoscut prin romanele sale în foileton și dramele populare.

A creat mai multe best-selleruri ale secolului al XIX-lea, Montepin s-a bucurat de adaptarea scrierilor sale pentru teatru și film. Lucrarea Fiicele zidarului, apărută în anul 1855 a fost considerată un roman obscene, fapt pentru care Montepin a fost condamnat la 3 luni de închisoare și o amendă de 500 de franci.

Eroina principală, Marguerite, se lasă învăluită în jocul dragostei, un vârtej amețitor ce o va arunca în lumea necruțătoare a bărbaților. Va lupta cu dârzenie pentru a-și proteja sentimentele și totodată onoarea. Va reuși oare să iasă învingătoare din această cursă a destinului? Cine e cu adevărat amanta soțului? Toate se vor dezvălui până la sfârșit.

Mai multe despre carte AICI.