Acasă Vintilă Corbul, Căderea Constantinopolelui, 2 volume

Vintilă Corbul, Căderea Constantinopolelui, 2 volume

Vintila Corbul - Caderea Constantinopolelui vol1

Vintilă Corbul, Căderea Constantinopolelui, 2 volume, Editura Adevărul, București, 2012

Vintilă Corbul (26 mai 1916 – d. 30 ianuarie 2008), numele complet Vintilă Dumitru Corbul Economu Popescu, a fost un scriitor român contemporan şi autor de scenarii de film, stabilit în Franţa, în 1979. A început să scrie încă din adolescență. A scris Babel Palace la 16 ani. La 18 ani scrie Sclavii pământului, care a fost şi ultima carte publicată înainte de a fi trecut de către comunişti pe lista scriitorilor interzişi.

Căderea Constantinopolelui este numele sub care e cunoscută cucerirea capitalei Imperiului Bizantin de forţele Imperiului Otoman, sub comanda sultanului Mehmed al II-lea. Căderea Constantinopolelui a însemnat nu numai sfârşitul Imperiului Roman de Răsărit şi moartea ultimului împărat bizantin, Constantin al XI-lea, dar şi o victorie strategică de o importanţă crucială pentru cucerirea estului mediteranean şi al Balcanilor de către otomani.

Căderea Constantinopolelui este creaţia cu cel mai mare succes al lui Vintilă Corbul şi, totodată, cea mai vândută carte din beletristica românească. A fost editată în franceză, greacă, arabă, iar în Franţa a fost difuzată şi sub formă de teatru radiofonic.

Rezervă acum

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here