Acasă Sediul central Ziua Bibliotecarului

Ziua Bibliotecarului

179
0

afis

23 aprilie – Ziua Internaţională a cărţii şi a dreptului de autor şi Ziua Bibliotecarului din România

Consiliul Judeţean Iaşi, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”, vă invită miercuri, 23 aprilie 2014, începând cu ora 11, în Sala de Lectură a Bibliotecii, la manifestarea organizată cu prilejul Zilei Internaţionale a cărţii și a dreptului de autor şi a Zilei Bibliotecarului din România.

În cadrul evenimentului va avea loc decernarea Premiului anual şi a Diplomei de Excelenţă pentru cel mai bun bibliotecar şi cea mai bună bibliotecă publică din judeţul Iaşi. Premiile – instituite de Consiliul Judeţean Iaşi şi acordate anual cu ocazia Zilei Bibliotecarului din România –, au rolul de a răsplăti material şi simbolic, ca o recunoaştere publică, specialiştii care au avut realizări profesionale deosebite în anul precedent.

 

În program:

Cuvânt de deschidere – Cristian Mihai Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași

„De la folclor la muzica românească cultă” – recital susținut de soprana Mihaela Grăjdeanu (Opera Națională Română Iași) și de solista Elena Bălinișteanu, acompaniate la pian de Codrin Nicoară

„Iașul din sufletul nostru” – în lectura actorului Constantin Popa, societar al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași

Recital de pian susținut de Călin Calfa, elev al Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” Iași

Lansarea primului număr al revistei de biblioteconomie Asachiana, editată de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

„Cartea, Biblioteca și Bibliotecarul” – în viziunea membrilor Academiei Libere „Păstorel”

 

Ziua Internațională a cărţii și a dreptului de autor se sărbătoreşte anual pe 23 aprilie, la iniţiativa UNESCO, în scopul promovării lecturii, publicării şi a dreptului de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfăşurat în anul 1995.

Considerând că lectura şi cartea nu pot fi gândite în afara bibliotecilor şi a bibliotecarilor, începând cu anul 2005, în România se sărbătoreşte concomitent şi Ziua bibliotecarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here