Acasă Sediul central Vorbește despre tine, vorbește despre Iași! Povestea ta este și povestea Iașului

Vorbește despre tine, vorbește despre Iași! Povestea ta este și povestea Iașului

181
0

Campanie Povestea Iasului_Capsula Timpului

O campanie derulată de Fundația Iași – Capitală Culturală Europeană în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași

Dacă te-ai născut în Iaşi sau ai devenit ieşean prin „adopţie”, vino să ne spui povestea ta și noi o vom transmite generațiilor viitoare prin „Capsula Timpului”.

Te invităm să ne povestești ce înseamnă Iaşul pentru tine și să scrii împreună cu noi o pagină din istoria orașului. Care sunt amintirile şi legătura ta de suflet cu Iaşul? Care este locul tău preferat sau ce-ți lipseşte atunci când ești plecat din oraş? De unde vine sentimentul de „acasă”? Răspunsul poate fi sintetizat într-un text sau într-un montaj foto-video, iar „opera” finală poate face referire la oameni sau la orice loc din oraşul Iaşi.

Trimite-ne povestea ta legată de Iaşi prin e-mail (contact@iasi2021.ro), prin poştă sau vino personal la sediul nostru din Piața Unirii nr. 12, până pe 30 septembrie 2014. Materialele primite vor fi înmagazinate în „Capsula Timpului” și publicate pe pagina dedicată proiectului: iasi2021.ro/capsulatimpului, iar autorii lor vor primi diplome şi premii din partea organizatorilor. Cea mai interesantă și emoţionantă poveste despre Iaşi va fi premiată pe 14 octombrie 2014, la Seara Valorilor, eveniment organizat în cadrul Sărbătorilor Iașului 2014.

„Capsula Timpului” este un proiect iniţiat în 2008, la aniversarea a 600 de ani de atestare documentară a Iașului. Practic, într-o casetă au fost puse la păstrare pentru posteritate elemente reprezentative ale municipiului Iaşi: filme ce conțin părerile unor personalităţi despre Iaşi şi fotografii ale oraşului. Capsula a fost îngropată într-un loc special din faţa Palatului Roznovanu, la baza unui monument aniversar, Chivotul Memoriei, realizat de artistul plastic Felix Aftene.

„Capsula Timpului” urmează să fie deschisă în anul 2058 de către copiii născuţi la Iaşi pe data de 6 octombrie 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here