Acasă Compartiment Coordonare Metodică Zi metodică la Biblioteca Publică „Nicolae Labiș” Bivolari

Zi metodică la Biblioteca Publică „Nicolae Labiș” Bivolari

78
0

 

Tema: Biblioteca publică și conceptul de spațiu
Scopul: Conștientizarea multiplelor roluri ale bibliotecii publice în comunitate
Locația: Biblioteca Publică „Nicolae Labiș” Bivolari
Data: 05.11.2015
Participanți: bibliotecari din bibliotecile publice Bivolari, Popricani, Probota, Trifești, Țigănași și Victoria și 5 membri ai Comisiei de Coordonare și Îndrumare Metodică de la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași.

Ne-a însoțit pe parcursul lucrărilor domnul profesor pensionar Ionel Bordeianu, reporterul comunei Bivolari, pentru a posta știrea și interviul luat coordonatorului comisiei pe website-ul Primăriei Bivolari – imagini filmate aici și aici.

 Prezentări individuale:
Informația este putere – Dumitru Perju, bibliotecar la Biblioteca Publică „Nicolae Labiș” din Bivolari
Serviți, vă rog, mișcare – Mihaela Tănasă, bibliotecar la Biblioteca Publică Popricani
Strategia de dezvoltare socio-economică a județului Iași pentru perioada 2014 – 2020 – Aurica Dvoracic, coordonator comisie
Rolul voluntariatului în bibliotecile publice – o abordare pragmatică – Mihaela Morariu, membru comisie
Comunitatea noastră – Teritoriu de co-responsabilitate – Aurica Dvoracic, coordonator comisie
Amenajarea ambientului de bibliotecă – Bogdan-Nicolae Ghiurco, membru comisie

S-au analizat aspecte referitoare la elaborarea și conținutul unui nou regulament pentru folosirea Internetului în biblioteca publică din Bivolari aprobat în Consiliul Local. Au fost prezentate paginile de Facebook Informare Comunitară și Iași – Teritoriu de Coresponsabilitate. S-a discutat despre posibilitatea accesării de fonduri nerambursabile specifice bibliotecilor mici: 1. Ateliere fără frontiere; 2. Țara lui Andrei și 3. Fundația Mereu aproape. De asemenea, s-a vorbit despre manifestările și concursurile din cadrul Festivalului Teodorenii, invitând cititorii să se înscrie și să participe, precum și despre a VI-a ediție a Concursului de creație literară în limba engleză cu titlul Winter Wonderland. Au fost prezentate diferite inițiative ale bibliotecilor de cartier din București, filialele Bibliotecii Metropolitane, în ideea definirii propriei identități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here