Acasă Ulysses Moore, Poarta timpului

Ulysses Moore, Poarta timpului

Un cufăr, caiete greu de tradus, o poveste despre trei copii îndrăzneți și o serie de mistere care trebuie descoperite prin forțe proprii, amestecând ghicitori, puzzle-uri, arheologie greacă și mitologia egipteană.

Cartea surprinde povestea a trei tineri − Jason, Julia și Rick − pasionați de aventură. Întâmplările se petrec într-o vilă din vârful unui colț de stâncă, plină de camere misterioase încuiate.

Cartea aceasta a fost una dintre cele mai plăcute surprize din ultima perioadă. Așadar, povestea este oarecum simplă, asta până intri în firul ei. Concret, familia Covenant se mută în goful Kilmore Cove, la o anumită Vilă Argo. Cei doi frați, Jason și Julia, pișicheri, încep de îndată să se intereseze de casa în care stau acum, încearcă să afle cât mai multe de la Nestor, grădinarul Vilei Argo. Și totuși acesta… pare că ascunde ceva.

Dincolo de toate acestea, o scenă episodică, în care apar un anume Manfred și o anume „miss Parfum Amețitor”, are să contureze o intrigă care, mai mult ca sigur, are să fie continuată într-un volum viitor. Ideea este că Jason începe să audă zgomote ciudate, să aibă impresia că „există fantome în această casă”… mai vede o umbră, apoi o siluetă, se mai sting luminile, se mai aud niște zgomote ciudate…

Julia îl consideră nebun și-i spune să înceteze cu cărțile pe care le citește. Totul devine mai palpitant în momentul în care, la Vila Argo, apare Rick, care se-mprietenește de îndată cu cei doi frați. De-aici, încep să se întâmple lucruri destul de ciudate, aș spune, în care cei trei găsesc niște chei, încep să urmărească anumite indicii și, în cele din urmă, încearcă să deschidă o ușă care este închisă destul de bine, de parcă ar spune „abia aștept să mă deschizi”.

Povestea este, pur și simplu, extraordinar de plăcută, are imagini inserate, fotografii, astfel încât totul parcă e palpabil, nu doar ficțiune. Și felul în care începe cartea, chiar te face să-ți pui niște întrebări… găsindu-le răspunsurile, doar citind cartea.

Mai multe despre carte – AICI – https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/poarta-timpului-cartea-1-roman-w3mhbss5/