Acasă Teodora Șerbanescu, Dincolo de ziduri

Teodora Șerbanescu, Dincolo de ziduri

Să ridice mâna cine, adolescent fiind, nu a scris măcar o poezie sau o bucată de proză, cu gând s-o publice prin vreo revistă sau, de ce nu, visând să ajungă mare romancier. Teodora Șerbănescu, însă, nu și-a ținut la sertar scrierile și așa se face că Editura Tritonic i-a publicat romanul fantasy „Dincolo de ziduri”.

Acțiunea are în centru o mână de vikingi al căror sat este distrus, însă ei nu sunt chiar acei vikingi pe care îi știți din cărțile de istorie – sau bine, personajele Teodorei sunt bazate pe ei, ca nume, obiceiuri de luptă și stil de viață corespunzător, însă cei din carte au și niște adversari… inumani.

Una e să te lupți cu un om în carne și oase, ca tine, ba poate chiar mai puțin pregătit din punct de vedere militar, și alta e să te arunci în bătălii cu niște dihănii sinistre zise amoni, despre care nimeni nu știe exact ce sunt și de ce.

Sigur, spre final o să aflați ce e cu amonii ăștia, pentru că autoarea și-a făcut un plan foarte frumos prin care să elucideze toate misterele. Până la final, însă, veți trece prin istorii de război, acte de vitejie și de sacrificiu, dar și prin povești de dragoste mai mult sau mai puțin convenționale, pe toate gusturile.

Detalii despre carte AICI.