Acasă Sediul central Ziua ROMÂNIEI -„Veșnicia folclorului românesc”

Ziua ROMÂNIEI -„Veșnicia folclorului românesc”

44
0

Luni, 26 noiembrie 2018, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, în parteneriat cu Facultatea de Biologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, Școala Gimnazială „D. A. Sturdza” Iași și Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” Iași a desfășurat la sala de lectură activitatea Ziua ROMÂNIEI -„Veșnicia folclorului românesc”.

Conferențiar dr. Carmen Gache de la Facultatea de Biologie a prezentat publicului conferința „Păsări, personaje și simboluri în folclorul românesc”. Legendele despre păsări și conexiunile ornitologice între ficțiune și realitate au fascinat auditoriul, care la final a fost dornic să afle mai multe date despre prelegerea susținută.

Doamna Marina Porumb, soprană, voluntară a bibliotecii a interpretat pentru cei prezenți arii din operete românești: „Cântecul Dochiței” din opereta „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu și aria „La răscrucea drumului” din opereta „Ana Lugojana” de Filaret Barbu, după ce publicul a descoperit câteva date importante despre viața și opera celor doi compozitori.

Un elev al Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu”, coordonat de către profesor pentru învățământ primar Cristina Elena Alexa, a destins auditoriul cu un monolog folclorico-burlesc.

Corul „Românașii” de la Școala Gimnazială „D. A. Sturdza” Iași, coordonat de către profesor pentru învățământ primar Veronica Maxim a încântat cu un program de cântece folclorice și patriotice.

Copiii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași coordonați de profesorii: Irina Diac, Alina Elena Bendescu, Tudorina Andone, Adina Cășuneanu, Oana Sardariu, Bronia Panainte au fost cei care au susținut cu condescendență și voie bună spectacolul colegilor.
Reprezentanții bibliotecii au organizat o expoziție de fotografie tematică.

Mulțumim invitaților, coordonatorilor și participanților pentru căldura cu care au înconjurat această mică celebrare a ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here