Acasă Sediul central Ziua mondială a păsărilor migratoare – octombrie 2021

Ziua mondială a păsărilor migratoare – octombrie 2021

34
0

„Cântă, zboară, înalţă-te – Ca o pasăre!” („Sing, Fly, Soar – Like a Bird!”).

Marți, 19 octombrie 2021, de la ora 11.00 Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate – ANANP – Serviciul Teritorial Iași, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” – Facultatea de Horticultură Iași și Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași celebrează Ziua mondială a păsărilor migratoare, printr-o prezentare online, pe platforma zoom.

La nivel mondial această zi este sărbătorită din anul 2006, fiind iniţiată şi promovată de către Secretariatul Convenţiei pentru conservarea speciilor migratoare şi animalelor sălbatice (CMS) şi Secretariatul Acordului privind Conservarea Păsărilor de Apă Migratoare Africano-Eurasiatice (AEWA).

După dezbateri ulterioare s-a decis organizarea Zilei mondiale a păsărilor migratoare de două ori pe an, în cea de-a doua sâmbătă din lunile Mai şi Octombrie, respectiv în acest an, în datele de 8 mai şi de 9 octombrie.

Inspirat de mesajul sloganului din acest an, vom fi informați de către drd. Alina Ștefana Ozarchevici de la Facultatea de Horticultură în prezentarea „Armonia naturii – păsări și locuri de cuibărit”, despre arborii și arboretul în care se regăsesc cuiburi de păsări migratoare în județul și orașul nostru.

Consilier superior Luminița Iconomu de la  ANANP – ST Iași va vorbi despre necesitatea conservării păsărilor migratoare, a habitatelor acestora, despre ameninţările la care sunt supuse, importanţa lor ecologică şi necesitatea cooperării internaţionale pentru conservarea lor.

Prin acest eveniment dorim să marcăm importanța relației cu natura a fiecăruia dintre noi și în acest scop vor fi prezenți în mediul virtual elevii Liceului Teoretic „Miron Costin” coordonați de către profesor Valentina Farcaș.

Reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile care subliniază acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here