Acasă Sediul central Ziua mondială a meteorologiei – World Meteorological Day – 23 martie 2021....

Ziua mondială a meteorologiei – World Meteorological Day – 23 martie 2021. „Oceanul, clima și vremea”

129
2

În perioada 22 – 25 martie 2021, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași alături de Administrația Națională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova Iași, demarează o serie de întâlniri online pe zoom la împlinirea a 71 de ani de la intrarea în vigoare, a Convenţiei ONU care a transformat vechea Organizaţie Meteorologică Internaţională într-o organizaţie interguvernamentală, cunoscută sub numele de Organizaţia Meteorologică Mondială – World Meteorological Organization – WMO.

Manifestările care vor avea loc zilnic între orele 10.00 – 12.00 vor consta în vizionare de filme documentare tematice, prezentare de cărți care au ca subiect meteorologia, oceanul și clima, care se află în colecțiile bibliotecii județene și discuții cu participanții.

Sloganul propus pentru anul acesta de către Organizaţia Meteorologică Mondială pentru toate cele 187 de ţări şi teritorii membre ale WMO este: “The Ocean, our climate and weather” – „Oceanul, clima și vremea”. WMO subliniază că este esențială furnizarea de servicii meteorologice și servicii conexe pentru luarea de decizii solide cu privire la siguranța publică și eficiența costurilor în toate activitățile sociale și economice afectate de schimbările climatice.

Scurtmetrajul pus la dispoziția noastră de către Administrația Națională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova Iași prin bunăvoința doamnei director Gina Tiron și realizat de către TVR Iași, va vorbi despre „dependența de meteo” și despre importanța serviciilor naționale de meteorologie și hidrologie în gestionarea apei și nu numai.

Vor participa colegii și licee ieșene a care au clase cu profil protecția mediului.

2 COMENTARII

  1. Felicitari pentru actiunile de omagiere a meteorologiei, ca stiinta si activitate in slujba omenirii, cu ocazia SARBATORII prilejuite de ZIUA MONDIALA A METEOROLOGIEI,23 martie.
    Cu stima !
    Meteorolog pensionar Pitesti, Jud. Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here