Acasă Sediul central Ziua Mondială a cititului cu voce tare (World Read Aloud Day)

Ziua Mondială a cititului cu voce tare (World Read Aloud Day)

251
0

Vineri, 31 ianuarie 2020, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași prin Secția Împrumut pentru Copii a găzduit două sesiuni de lectură de Ziua Mondială a cititului cu voce tare (World Read Aloud Day). Cu această ocazie, oamenii de pe tot globul citesc cu voce tare și împărtășesc povești pentru a arăta că dreptul la alfabetizare aparține tuturor oamenilor. Sesiunile publice de lectură au scopul de a încuraja cititul în familie, la școală sau la bibliotecă.

Ambele sesiuni au fost susținute de trupa de teatru de la Școala de Teatru ProfessArt Iași coordonată de actrița Luiza Cupceac.

La prima întâlnire cu poveștile i-am avut ca cititori pe: Alexandra Diaconița (actriță profesionistă) și Fana Faur iar animator: Răzvan Bujor. Publicul participant a fost constituit din elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială „Carmen Sylva” Iași însoțită director prof. Simina Grigoruță și psiholog, Gabriela Capaniștei; împreună cu elevii clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială „Dimitrie A. Sturdza” Iași însoțită de prof. Florin Fînaru și Evelin Stratica, președintele Asociației Club Kiwanis Iași Team.

La cea de-a doua sesiune de lectură i-am avut ca cititori pe: Anca Butuman și Adelina Bălteanu alături de animatorul: Fabian Toderică. Participanții au fost elevii clasei a IV-a de la Școala Primară „Gh. Asachi” Iași însoțită de director, prof. Silvia Turanschi și psihologul Gabriela Capaniștei și elevii clasei a VI-a de la Școala Gimnazală „Alexandru Vlahuță” Iași împreună cu director, prof. Mirela Marin, prof. Cristina Marin și bibliotecar Lia Marcu.

 

Toți elevii participanți la sesiunile de lectură au primit cu bucurie și interes cărți, pliante și autocolante ale bibliotecii alături de dulciuri de la partenerul bibliotecii, Asociația Club Kiwanis Iași Team.

Mulțumim tuturor și vă mai așteptăm la bibliotecă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here