Acasă Sediul central „Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare” la Colegiul Tehnic „Ion Holban”

„Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare” la Colegiul Tehnic „Ion Holban”

35
0

Fata babei și fata moșului

 Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi organizează miercuri, 5 februarie 2020, de la ora 14.00, la Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași o sesiune de lectură cu voce tare pentru a marca Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare. Studentele Victorița Cucoranu, Cristiana Aniță, Cătălina Lungu (de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu”), voluntare ale bibliotecii, vor citi împreună cu elevii școlii speciale „Fata babei și fata moșului”.

De Ziua Mondială a Cititului cu voce tare, oamenii de pe tot globul citesc cu voce tare și împărtășesc povești pentru a arăta că dreptul la alfabetizare aparține tuturor oamenilor.

  • Conform unui ultim raport (2016), 758 de milioane de persoane adulte – două treimi fiind femei, nu au abilități de bază de citire și scriere.
  • Dacă toți copiii care provin din țări sărace ar termina școala știind să scrie și să citească, 171 de milioane de oameni ar putea scăpa de sărăcie.
  • Persoanele cu un nivel scăzut de alfabetizare sunt mai puțin susceptibile să participe la procesele democratice și au mai puține șanse să își exercite pe deplin drepturile civile.
  • Un copil născut de o mamă care știe să citească are cu 50% mai multe șanse să supraviețuiască după vârsta de 5 ani, decât unul al cărui mamă este analfabetă.
  • Persoanele care nu știu să scrie și să citească câștigă cu 30-42% mai puțin decât cele instruite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here