Acasă Sediul central „Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare” la Căminul de Pensionari „Sf....

„Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare” la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva”

35
0

Poveste fără sfârșit

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi organizează vineri, 31 ianuarie 2020, de la ora 10.00, la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Copou, o sesiune de citit cu voce tare pentru seniori rezidenți ai căminului.

Sesiunea, inclusă în seria dedicată Zilei Mondiale a Cititului cu Voce Tare”, va fi susținută de studentele Diana Beșchia și Irina Tocănel, de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Teatru, voluntare ale bibliotecii, care vor lectura alături de seniori rezumatul și vor interpreta un capitol din frumoasa istorie pentru copii, părinți și bunici Poveste fără șfârșit, de Michael Ende.

Importanța cititului cu voce tare și a spusului de povești

Studiile arată că persoanele care citesc frecvent sunt mai capabile să înțeleagă alte persoane, să empatizeze cu ele și să vadă lumea din perspectiva lor. Cititul cu voce tare nu numai că ajută procesul de educație, dezvoltând abilități, precum stăpânirea sensului cuvintelor și înțelegerea noțiunilor gramaticale, dar construiește și o adevărată comunitate conectându-ne unii cu ceilalți. De Ziua Mondială a Cititului cu voce tare, oamenii de pe tot globul citesc cu voce tare și împărtășesc povești pentru a arăta că dreptul la alfabetizare aparține tuturor oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here