Acasă Sediul central Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare 2021 – World Read Aloud...

Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare 2021 – World Read Aloud Day

61
0

În fiecare an, la începutul lunii februarie, Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare reamintește importanța lecturării poveștilor cu voce tare alături de copii, părinți, bunici. Participanții sunt încurajați să selecteze o carte, să găsească un prieten și să citească cu voce tare. Indiferent de vârstă, cititul cu voce tare implică existența unui grup de persoane, a unei atmosfere calde și luminoase cu o ceașcă de ceai și o lampă aprinsă. Niciodată nu este prea târziu pentru a ne aduna să depănăm istorioare și snoave care să ajute la dezvoltarea limbajului și la învățarea social-emoțională sau mai bine zis care să ne încălzească sufletele.

 

Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare – 3 februarie 2021

 

Miercuri, 10 februarie 2021, începând cu ora 10.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi vă invită să participați la activitatea Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare.

Diana Beșchia și Irina Tocănel, voluntare ale bibliotecii și absolvente ale Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de teatru, vor lectura pentru copiii de la Școala Gimnazială „Ion Neculce” și nu numai cunoscuta poveste a lui Ion Creangă Ursul păcălit de vulpe.

Senioarele Lucica Bacalov, Profira Dabija și Cristina Voinea alături de psihopedagog Odetta Carneci Andarache de la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Bucium, Iaşi vor citi pentru cei mici Povestea unui om leneșde Ion Creangă.

 

Activitățile se vor desfășura online, pe platforma zoom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here