Acasă Sediul central Ziua Internaţională a Pădurilor – International Day of Forests – 21 martie...

Ziua Internaţională a Pădurilor – International Day of Forests – 21 martie 2021

97
0

Forest restoration – a path to recovery and well-being „Restaurarea pădurilor – o cale către întremare și bunăstare” 

În perioada 22 – 25 martie 2021, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași alături de Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA Direcția Silvică Iași, demarează o serie de întâlniri online pe zoom pentru a sublinia importanța existențială a pădurii  prin celebrarea Zilei Intenaționale a Pădurii în fiecare an în data de 21 martie.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a votat în decembrie 2012 „Rezoluţia A/RES/67/200/21.12.2012” prin care a declarat începând cu anul 2013 aniversarea Zilei Internaționale a Pădurii în data de 21 martie.

Sloganul propus anul acesta de către Forumul Naţiunilor Unite pentru Păduri (UNFF) desemnat de către Adunarea Generală a ONU pentru a organiza Ziua internaţională a pădurilor este „Păduri și apă”.

Prin această activitate evidențiem rolul crucial al patrimoniului forestier în alimentarea cu apă a întregii planete și creștem gradul de conştientizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri. Scurtmetrajul pus la dispoziția noastră de către Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA Direcția Silvică Iași prin bunăvoința domnului director Gabriel Doncean și realizat de către Alexandru Satmari va vorbi despre pădure și beneficiul ei asupra generaţiilor prezente şi viitoare.

Manifestările care vor avea loc zilnic între orele 10.00 – 12.00 vor consta în vizionare de filme documentare tematice, prezentare de cărți care au ca subiect pădurea, care se află în colecțiile bibliotecii județene și discuții cu participanții. Vor participa colegii și licee ieșene a care au clase cu profil protecția mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here